Cvičení

Plány

1. volba věkové kategorie
| 2| 3| 4| 5


vybrat uložený plán


Specifika tréninku žen

12. Zdokonalení vzdělávání trenérů ženského fotbalu v České republice

 

 

Z mých zkušeností studia UEFA „B“, „A“ a v současné době i „Profi“ licence se o fotbale a trénování v jednotlivých kurzech a seminářích naučíte mnoho. V teoretických hodinách se dozvíte řadu informací z fotbalové specializace, psychologie fotbalu, fyziologie, pedagogiky, anatomie atd. V praktických hodinách se inspirujete od zkušených trenérů a kolegů. Sami jste hodnoceni za to, jak řídíte tréninkovou jednotku a jak zdatní jste trenéři. Informace můžete aplikovat jak ve fotbale mužském, tak i ženském. Při tréninku dívek a žen existuje řada odlišností a specifik, které se na těchto seminářích nerozebírají.


Na základě předchozích zkušeností a získaných informací v jednotlivých kapitolách a také po konzultacích s pracovníky Oddělení vzdělávání trenérů Českomoravského fotbalového svazu navrhuji organizovat speciální semináře pod vedením svazu zaměřené pouze na ženský fotbal. Navrhovaný model vzdělávání je totožný s modelem, který již v České republice funguje od roku 1998. Jednalo by se o stejné licence, stejné počty hodin, stejný rozsah pouze se zaměřením na ženskou kopanou (viz Tabulka 7). Jednotlivé kapitoly mé bakalářské práce mohou sloužit jako podklady pro vytvoření studijního materiálu pro školení trenérů ženského fotbalu.





Tabulka 7. Systém vzdělávání trenérů ženského fotbalu v České republice

Komentáře
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz