Cvičení

Plány

1. volba věkové kategorie
| 2| 3| 4| 5


vybrat uložený plán


O nefyziologických silách

13. Zákon přítomnosti

Pokračujeme v seriálu Mariana Jelínka.

 

 

Jak již bylo uvedeno, nedílnou součástí tohoto stavu – zóny – je tzv.  „zákon přítomnosti“. Co tím myslím? Jde mi o to naučit svěřence uvědomit si, že v daném okamžiku „nemáme“ nic jiného než tu danou chvíli ….. A tak máme prožít celý zápas, soutěž ……. chvilku po chvilce. Ano „teď“, to je vždy ten pravý čas ….. Je pravda, že naší mysl můžeme „vyslat“ do časoprostoru, kterému říkáme minulost nebo budoucnost. Ale teď, tato minuta , tento výkon, nedokážeš realizovat v jiném okamžiku než je ten současný, v přítomnosti! Být myslí tady a teď! To, co se stalo dnes odpoledne, minulý zápas, před měsícem ……. je nyní pryč – zůstalo to pouze v tvé hlavě formou vzpomínek a to co přijde, je zase pouhý sen! Není nic než tato chvíle! Přítomnost! Znamená to, že čím více jsme schopni plně se oddat okamžiku, kdy dokážeme  od „všeho“ upustit ,tím hlouběji s tímto okamžikem splýváme, jsme a „žijeme“ přítomností!


To, co nás odvádí od výkonu, s čím míváme problém, to se vždy týká právě něčeho z minulosti (hodnotíme jí – minule mi to nešlo, zkazil jsem to, neMarian Jelínekměl jsem den, ten soupeř mi nesedí  …..) nebo z budoucnosti (obavy o výsledek - ………). Tyto bloudivé myšlenky odvádějí naši pozornost, soustředění, koncentraci a tím i energii. Udržujeme je takto nevědomky při životě ve své mysli a jsou podstatnou brzdou našich výkonů. Být v přítomnosti je nejlepším podhoubím pro super výkon každého jedince. Nezapomínejme na to, že pokud se mysl toulá kdekoli, buněčné tělo zůstává vždy tady a teď, proto by i smyslem naší práce měla být harmonizace těla – mysli – nefyziologických energií. Proto se pokusme zbavit svěřenců jejich „bloudivých myšlenek“!

Komentáře
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz