Cvičení

Plány

1. volba věkové kategorie
| 2| 3| 4| 5


vybrat uložený plán


Zajímavosti

Jak vznikne taková brankářská škola ?

Brankář Daniel Hnízdil dělí svůj sportovní život na dvě kapitoly. V té první, která se odehrává zejména přes zimu, má hlavní slovo futsalový Olympik Mělník. V té druhé je jeho jméno spojeno s fotbalovým týmem SK Mšeno, jehož svatyni hájí již několik sezón. Důvodem k reportáži ovšem nebylo Danovo působení ve futsalovém či fotbalovém týmu, ale jeho brankářská škola.



Jak se zrodil nápad brankářské školy?
Nápad založit brankářskou školu se zrodil hlavně díky tomu, že můj nejstarší syn také chytá a přes léto musel jezdit na hráčské kempy, protože nikde brankářské kempy nebyly. Tak jsem si řekl, že nějaké zkušenosti máš, něco umíš, tak proč pro ty kluky nezkusit něco udělat. Cílová skupina nebyla nijak daná. Zatím nejmladšímu účastníkovi bylo 5 let a nejstaršímu 19.



Filozofie brankářské školy ?
Filozofie brankářské školy je vlastně jednoduchá – pokusit se naučit a dostat z každého na každém tréninku to nejlepší a kvalitní výkon. Trénink musí navazovat, aby nebyli vůbec žádné prostoje. Každý trénink je vlastně zaměřený na něco jiného, ale snažíme se prováděný cvik vždy vypilovat a dovést do zdárného konce. Je třeba ale několikrát opakovat. Něco je těžší a jde hned.



Jak vypadá takový běžný provoz školy ?
Tak provoz školy přes rok, když nemyslím kempy, je vlastně jednoduchý. Tréninky probíhají buď na travnatém hřišti nebo na umělce zhruba 1x týdně a většinou o víkendu. Samozřejmě, když se pořádá letní nebo zimní kemp, je vše mnohem složitější a náročnější. Ale snažíme se, aby vše maximálně fungovalo a hlavně kluci byli spokojení a něco jsme je naučili.

Finanční náročnost?
Jedna tréninková jednotka stojí 400 Kč a trvá 2 hodiny. Přihláška na letní kemp vyjde účastníka momentálně 4300 Kč. Letos v červenci jsou dva kempy: 1.-6. a 6.-11. V daném období by na jednom turnusu měli kluci absolvovat minimálně 15 speciálních tréninků. Přihlásit je možné buď telefonicky nebo mailem. Mám takovou zásadu, že na jednoho trenéra by mělo být maximálně 5 kluků.


Ohlasy, úspěchy Vašich svěřenců?
Za úspěch můžeme považovat, že se několik svěřenců během pár týdnů dostalo do mužstva, které hraje o několik tříd vyšší soutěž, než tým, ve kterém doposud působili. Ohlasy si myslím, by spíše měli hodnotit svěřenci.


Budoucnost, plány ?
Chtěl bych stále pořádat letní a zimní brankářské kempy a během roku individuální brankářské tréninky. Více se všichni dovědí na našich stránkách www.mladibrankari.cz.

Komentáře
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz