Cvičení

Plány

1. volba věkové kategorie
| 2| 3| 4| 5


vybrat uložený plán


Zajímavosti

Taneční podložka:"Smím prosit?"

Je možné zapojit počítač do tréninkové jednotky ? Že ne ? Tak si přečtěte tento článek a prohlédněte videoukázku. 

 

 


 

S taneční podložkou Dancepad jsme se měli možnost setkat na FTVS při získávání informací o novinkách, kterými je možno obohacovat tréninkový proces. Díky www.tanecnipodlozky.cz jsme si mohli též podložku důkladně vyzkoušet.

O co vlastně jde ?

Jedná se o taneční podložku firmy DDR, která je pomocí USB konektoru jednoduše připojena k PC. Ovládací program a písničky, které jsou nutné k vlastnímu použití stáhnete během několika minut zcela zdarma z internetových stránek prodejce.

Jak celá věc vlastně funguje ?

Princip je jednoduchý. Na monitoru jsou staticky umístěny čtyři různé šipky, které odpovídají šipkám na podložce.V rytmu hudby(kterou jste při instalaci stáhli) běží řada dalších různých šipek a vaším úkolem je  v momentě, kdy se běžící šipka překrývá s tou statickou, šlápnou na odpovídající šipku na podložce. Dle úspěšnosti zásahů se Vám načítají body. Můžete si volit různé stupně obtížnosti z hlediska frekvence a rychlosti šipek i krokových variací.

 

K čemu je to vlastně dobré?

1)    Pohybová koordinace - koordinace dolních končetin při došlapech na šipky různých směrů
2)    Reakce na podnět - nutnost  správně zareagovat na vizuální podnět
3)    Rychlost dolních končetin - tapping dle zvoleného rytmu a náročnosti
4)    Kondiční trénink v LA zóně - jedna  skladba trvá cca.3min (při dostatečné intenzitě)
5)    Kondiční trénink v O2 zóně – činnost na podložce v souvislém sledu několika skladeb
6)    Svalová paměť- nutnost se opakovaně správně trefit na danou šipku a návrat do výchozí polohy
7)    Kumulace výše uvedeného do jedné činnosti zábavnou formou.

 

 

Zde najdete Flash Player, ktery je treba nainstalovat, aby jste meli moznost sledovat video.

 


Pro dokreslení uvádíme názory trenérů, kteří si taneční podložku též vyzkoušeli:

1) Roman Šittich- trenér AC SPARTA PRAHA -  Taneční desku bych doporučil  všem mladým  i  starším  hráčům. Deska je dobrá  na  koordinaci pohybu, rychlost reakce, hráč musí reagovat jak na  zvukový, tak na zrakový  podnět. Děti to hodně bavilo a mají z toho novou počítačovou hru, která je pro ně narozdíl od klasických počítačových her pohybově prospěšná. Desku jsme  testovali na dětech od 6-9  let věku.

2) Ludvík Fremut - trenér TJ Klatovy - velice dobrá věc jako doplněk v přípravě. Dobrá věc pro koordinaci nohou, ale i zvyšování fyzické kondice. Desku jsme využili na soustředění U13, kde tomu kluci propadli a nevědomky si zábavnou formou zlepšovali své kondiční schopnosti. Bohužel to není věc, kterou bych mohl normálně zařadit do tréninku(velký počet podložek, počítačů), ale jako doplněk skvělý.

3) Roman Žižka - trenér TJ Měčín - desky jsem měl možnost vyzkoušet na soustředění s U10. Využili jsme je v osobním volnu formou soutěže. Bylo zajímavé sledovat, jak někteří využívali ke koordinaci puštěnou hudbu a jiní se naopak více soustředily na vizuální podměty. Jediný nedostatek jsem viděl v tom, že ačkoli jsem měl k dispozici dvě desky, přibalený program nabízel pouze funkci single. Celkově bych ji pro zpestření tréninkového cyklu zejména při soustředěních doporučil.

 

Závěrem . . .

Často si stěžujeme, že by naše děti nejraději seděly jen u počítače. S touto pomůckou budou se svým miláčkem a přesto v pohybu. Tím vůbec nechceme říci, že pomůcka není vhodná pro dospělé - naopak. S taneční podložkou zažijete spoustu zábavy a připravte se na to, že během chvíle bude vaše tričko nasáklé potem. Ideální kombinace: zábava a makačka! V každém případě se jedná o příjemné zpestření tréninku, hlavně v rámci soustředění. Kluci nebudou chtít podložku opustit, takže Vám jedna bude těžko stačit. V současné době stojí asi 600 Kč.   

 

Komentáře
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz