Cvičení

Plány

1. volba věkové kategorie
| 2| 3| 4| 5


vybrat uložený plán


Zajímavosti

Poznámka k etickému kodexu fair play ve fotbalu - Závěry

Obsah
Poznámka k etickému kodexu fair play ve fotbalu
Úvod
Problém
Cíl
Materiál a metodika
Výsledky
Závěry
Literatura
-všechny strany

Závěry

Předpokládáme, že celé fotbalové prostředí si uvědomuje, že pokud přijme v příspěvku diskutované chování hráčů, trenérů a případně dalších funkcionářů za svoji přirozenou součást, nebude to pro vývoj fotbalu a jeho společenské renomé žádoucí. Hlavním úkolem řídících pracovníků na všech úrovních by mělo být hledání cest a opatření jak tyto nežádoucí, fotbalu jako nejrozšířenější sportovní hře na světě škodící prostředky, eliminovat.

Celou diskutovanou problematiku činí mnohem složitější i skutečnost, že fotbal na profesionální úrovni je obchodním produktem a v utkání klubových celků i reprezentačních týmů na mistrovství světa či kontinentů již nejde jen o prestiž či s nadsázkou řečeno „o čest a slávu“. Závažnost situace potvrzuje v roce 2007 zveřejněné rozhodnutí Nejvyššího soudu České republiky v Brně, podle kterého nelze veškeré střety na hřišti řešit jen prostřednictvím pravidel a disciplinárních řízení jednotlivých sportovních svazů. Mluvčí soudu uvedl, že trestní odpovědnost v některých závažnějších případech není vyloučena, a také již byl v České republice řešen případ úmyslného faulu v průběhu utkání a hráč byl uznán vinným z nedbalostního ublížení na zdraví. Praxe v soudním trestání hráčů se v různých státech liší, ale vězení a vysoké pokuty za surové fauly již byly uděleny např. ve Španělsku, Holandsku a před soudem bylo řešeno několik střetů v zámořské hokejové NHL.

Z toho vyplývá, že výchova hráčů k respektování etického kodexu fair play je v současném společenském a fotbalovém prostředí stále složitějším, ale nutným a důležitým aspektem práce realizačního týmu i managementu klubu.


Komentáře
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz