Cvičení

Plány

1. volba věkové kategorie
| 2| 3| 4| 5


vybrat uložený plán


Trénujeme s Coerverem®

Coerver® Coaching - 6 kroků k úspěchu ve fotbale: 1, 2 - 2. krok - přihrávka a zpracování

Obsah
Coerver® Coaching - 6 kroků k úspěchu ve fotbale: 1, 2
1. krok - ovládání míče
2. krok - přihrávka a zpracování
-všechny strany

2. krok - přihrávka a zpracování

Jsi připraven na 2.část? Určitě jsi! 2. krok pojednává o všem důležitém ze základů dovedností prvního doteku, přihrávání a zpracování míče. 

 

Fotbal je hra ve vysokém tempu s hráči soutěžícími o kontrolu a držení míče a o čas a prostor, který se snaží co nejefektivněji využít. Klíčovými a určujícími faktory často bývá, jak dobře hráči zpracovávají a kontrolují míč, jak rychle a přesně si přihrají. Skvělí hráči, jako Beckham, Xavi a Fabregas perfektně přijímají a přihrávají míč, čímž ulehčují herní situace svým spoluhráčům. Jejich precizní doteky často vedou ke vzrušujícím střelám a gólům, které ovlivňují mnohé ligové a pohárové zápasy a nebo mistrovství. Tyto skvělé dovednosti jsou samozřejmě výsledkem nesčetných hodin praxe. Hvězdy, vědomy si důležitosti těchto schopností, během své kariéry trvale pilují dovednosti přijímání míče a přihrávání. V rámci Coerver® Coaching máme skvělá cvičení pro skupinky hráčů, která rychle zlepší tuto kritickou část hry každého hráče. Pro tato cvičení nejste nikdy příliš mladí nebo staří. Zkoušejte je. Zlepší vaši hru. 

 

Dívat se na skvělé hráče pomáhá

Na našich kempech vždy doporučujeme, aby se hráči dívali na zápasy, kdykoliv dostanou příležitost. Díky televizi můžeme vidět více světového fotbalu, než kdykoliv předtím, ať už je to domácí soutěž, ligy anglická, italská, francouzská, španělská a jihoamerická a nebo ME a MS. V těchto zápasech světových týmů jsou hvězdní hráči vzory nejlepších dovedností ve hře a podporujeme Vás a vaše hráče, aby se dívali, jak jen to je možné. Zeptejte se hráčů, aby identifikovali klíčové hráče a dovednosti jednotlivce a akce, které jsou tak efektivní. Využijte hvězdy jako své vzory k vytvoření vašich akcí a akcí vašich hráčů. Myslíme si, že toto je skvělý způsob, jak motivovat hráče a rozšířit jejich fotbalové znalosti a dovednosti. Sněte, věřte a dosáhněte svých cílů. Dokážete to! 

 

A teď se vraťme ke cvičení, se kterými chceme pracovat na zlepšení vašeho prvního doteku. Všimněte si, jak hráči na videu používají obě nohy. Hra oběma nohama je klíčová schopnost a ta, na kterou klademe důraz ve všech Coerver® cvičeních. Sledujte tato cvičení a napodobte je ve hře. Nejenže se zlepší Vaše zpracovávání a přihrávání, ale budete si více věřit při používání obou noh. Pečlivě sledujte video, aby jste viděli správnou formu. Níže uvedený text by Vám měl pomoci zorganizovat cvičení 1 - 4, která jsou na videu. Tato cvičení mohou být použita v běžném tréninku, ale i na plácku s bráchou, sestrou, rodiči či kamarádem, které zapojíte, pokud spoluhráči nejsou k dispozici. Tato cvičení jsou také dobrá k rozcvičení. Přinutí to hráče běhat, ovládat míč a udržet hlavu nahoře, vše důležité pro rozvoj hráče.

 

Cvičení 1

Organizace 
Hřiště 10 x 10 m, skupina 3 hráčů, 1 míč ve skupině.
2 hráči s míčem jsou na jedné straně čtverce, 3. hráč je naproti nim 

Provedení
Hráč s míčem přihraje 3. hráči na protější straně, který přijme míč placírkou a jedním dotekem si posouvá míč do strany pár metrů. Svým druhým dotekem přihrává druhou nohou zpět na protější stranu. Hráči ve dvojici se prohodí a akce se opakuje. Hráči se střídají po několika sekvencích.

Tipy
Připomeňte hráčům, že je důležité dobře přihrát, aby jejich spoluhráči snadno přijímali míč a mohli ho kontrolovat prvním dotekem. Připomeňte hráčům, kteří přijímají míč, aby udělali pohyb k míči. 

Cvičení 2

Organizace
Hřiště 10 x 10 m, skupina 3 hráčů, 1 míč ve skupině.
2 hráči s míčem jsou na jedné straně čtverce, 3. hráč je naproti nim 

Provedení
Hráč s míčem přihraje 3. hráči na protější straně, který jde proti míči a prvním dotekem jej vrací. Hráči ve dvojici se cyklicky střídají a vždy čekají s přihrávkou až hráč odcouvá a je připraven k pohybu vpřed. Hráči se střídají po několika sekvencích.

Tipy
Pohyb proti míči je jistě stěžejním okamžikem tohoto cvičení. 

Cvičení 3

Organizace 
Hřiště 10 x 10 m, skupinky hráčů po 3, 1 míč ve skupince. 2 hráči s míčem na jedné straně, 3. hráč na opačné straně.

Provedení
1. hráč přihraje hráči na opačnou stranu a obíhá ho. Hráč, který přijímá míč, jedním dotekem sklepne míč do strany(vnějším nártem), a obíhající hráč opět přihrává jedním dotekem dalšímu hráči naproti, který opakuje akci. Hráči se střídají po několika sekvencích.

Tipy
Přijímající hráči mohou začít s 2 doteky, aby přihráli. Až je to pro ně snadné, omezte přihrávající hráče jedním dotekem.

Cvičení 4

Organizace
4 skupiny hráčů v herním prostoru o velikosti středového kruhu. 1 míč.

Provedení
Hráč přihrává hráči v další skupině, na kterého vyráží než se zařadí. Přijímající hráč si prvním dotekem sklepne míč před přibíhajícím hráčem a druhým dotekem zase přihrává další skupině. 

Tipy
Důraz na citlivý první dotek tak, aby mohla následovat přihrávka druhým dotekem. 
Ať hráči ztlumí míč pohybem nohy vzad při přijímání míče. Připomeňte přijímajícím hráčům pohyb k míči. Pro zvýšení náročnosti, přidejte další míč. 2 skupinky diagonálně začnou s míčem naráz.

 

 

Tak už to do sebe začíná zapadat!

Jste na správné cestě trénovat a hrát lepší fotbal. Víme, že tato cvičení vám opravdu rychle pomohou. V další části, o které budeme mluvit, je pravděpodobně naše nejoblíbenější část hry. Pohyby 1 na 1. Použijeme některé z našich dovedností , rozvinutých ve cvičeních ovládání míče a ukážeme vám, jak vám některé pohyby 1 na 1 otevřou prostor, který potřebujete k vytvoření gólové šance, přihrávky, nebo zpracování míče. Doufáme, že se vám tipy líbí a  že náš program pro vás bude bez pochyb velice užitečný. Máme hodně způsobů, jak vám pomoci k dosažení vašich cílů ve fotbale, ať už jako rodič, trenér, nebo hráč. Těšíme se, že budeme důvěryhodným fotbalovým zdrojem. 

 

Alf Galustian a Charlie Cook 

 

 

                           Pro www.fotbal-trenink.cz www.coerver.cz 

 


Komentáře
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz