Cvičení

Plány

1. volba věkové kategorie
| 2| 3| 4| 5


vybrat uložený plán


Trénujeme s Coerverem®

Coerver® Coaching - 6 kroků k úspěchu ve fotbale: 6

Gratulujeme, došli jste k poslednímu kroku. Opravdu doufáme, že jste si užili náš program. Nyní, poslední krok se nazývá skupinové hry. Zde si ukážeme hry malých forem, abychom Vám pomohli integrovat dovednosti, o kterých jsme se bavili v předchozích článcích. Tak si to zkontrolujte.
 
 
 
 

K vítězství je třeba týmová práce! Fotbal je týmový sport. 11 hráčů na hřišti + náhradníci a často jste jen tak dobrý, jako nejslabší článek.
To je důvod, proč hry malých forem jsou na vrcholu naší pyramidy rozvoje hráče. V Coerver Koučování se neustále snažíme vytvořit lepší tým, tím, že zvyšujeme úroveň dovedností každého hráče v týmu a podporováním a vzděláváním hráčů, co se týká dynamiky her malých forem.

Když myslíme na velké fotbalové týmy z nedávné historie, myslíme španělské mistry světového poháru 2010 v čele s velkým Xavim a Iniestou a jejich obrovskou podporu od hráčů Pedro, Basquets, Fabregas & spol. a jejich vítězství 1-0 nad týmem talentovaných hráčů Holandska v boji o pohár.

Tyto týmy měly obrovskou kvalitu a hloubku. Když jste je sledovali, jak se pohybují rychle a hladce nahoru a dolů po hřišti, jak pracují s míčem ve svých malých skupinách, bylo to krásné je sledovat a pro nás to byly úžasné modely k napodobení.
 
V lekci 6, poslední lekce z našeho programu Šest kroků k úspěchu, se zaměřujeme na podstatu fotbalu samotného – hra maých forem.

Naši hráči se musí naučit pracovat se svými spoluhráči v těsné blízkosti, ostře přihrávat a přijímat míč, zasekávat míč, podkopnout míč, zastavit a vyrazit, dělat klamavé pohyby, 
přihrát a běžet a vytvářet si a proměnit gólové šance. To je druh práce, který bude produkovat naše vlastní triky a kouzla jako od Xaviho a Iniesty a chopení se gólových příležitostí jako Rooney.

Hra skupinky je vzrušující!
I když jsem ve hře přes 50 let, stále jsem nadšený, v jakékoli fázi fotbalu, kterou sleduju, ať už U10 nebo Mistrovství světa, když vidím, jak tým posouvá míč hladce po hřišti, kontroluje hru a zkouší a zaútočí, když se objeví dobrá příležitost. Toto je fotbal, toto je nádherná hra.

Když učíme naše hráče na campech a seminářích naše cvičení her malých forem, vždy se nám podaří přinést úsměv na jejich tváře. Energii, kterou šíří, je podstatná, ale radost, kterou získají, je ještě větší. Mohou cítit krásu hry, které se účastní, a to je, kdy se hráči stanou vášniví k svému řemeslu. Získejte je, aby pokračovali v těchto tréninkách her malých forem a sledujte, jak se jejich postoje a dovednosti rychle zlepší.

Pro dnešní shrnutí tu pro Vás máme cvičení, kterého se může účastnit celý tým, nejen záložníci a útočníci. Je to zábavné a velmi energické. Myslím si, že se Vám to bude hodně líbit.
 

Cvičení 8 

Branky, brankáři, 3v3 s modrým žolíkem – hraje vždy s útočící týmem.

Hlavním myšlenkou této hry je podporovat vysoké tempo útočné hry s minimem přihrávek do šířky a zpět. Hrajeme bez offsidů s maximální snahou o rychlý útok či protiútok a zakončení. Všichni hráči útočícího týmu musí být při vstřelení branky na polovině soupeře. Brankáři rychlým podáváním míče udržují tempo.  Rozvíjíme pozitivní útočný způsob myšlení i důsledné okamžité bránění. 
Krátké pravidelné přestávky umožňují trenérovi pozměnit týmy a roli žolíka.  
 

 
 

Alf Galustian a Charlie Cook 

                           Pro www.fotbal-trenink.cz www.coerver.cz  

Komentáře
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz