Cvičení

Plány

1. volba věkové kategorie
| 2| 3| 4| 5


vybrat uložený plán


Inspirace, motivace

Kolik vyděláváš?

Zastavme se někdy a zamysleme nad děním kolem nás.

 

 

 

 
Táta se vrací pozdě z práce, unavený a nenaladěný. Otevře dveře u kterých vartuje jeho pětiletý syn. Už se ho nemohl dočkat.

Syn:"Tatí, můžu se tě na něco zeptat?"
Táta:"Jasně, co je?"
Syn:"Kolik vyděláš za hodinu?"
Táta podrážděně:"Do toho ti nic není. Proč se ptáš na takové věci?"
Syn:"Jen to chci vědět. Prosím, řekni."
Táta:"Tak když to musíš vědět. 200 korun!"
Syn:"Ouha!" a zklopí hlavu.
Syn:"A můžeš mi půjčit 100 korun?"
Táta rozčílěně:"Takže tvůj jediný důvod proč se mi tak vyptáváš je, že si chceš koupit další zbytečnou hračku nebo jiný nesmysl. Padej do pokoje."

Chlapec smutně odchází do svého pokoje a zavírá dveře.

Když se táta uklidní, začne přemýšlet:"Možná opravdu nutně potřeboval 100 korun. Zas tak často mi o peníze neříká." Vyrazí tedy do synova pokoje, vstoupí a zeptá se:"Spíš?" "Ne tati, jsem vzhůru,"odpoví syn. "Byl jsem na tebe zbytečně naštvaný. Tady máš těch 100 korun."

Syn se posadí a začne se usmívat od ucha k uchu a vykřikne:"Díky moc, tati!" Vezme si stovku, nadzvedne polštář a přidá ji ke spoustě drobáků. Jak se drobáky zalesknou, táta znovu zbrunátní. Syn si táty nevšímá a přepočítává své úspory. Až pak zvedne hlavu a v tom táta zabručí:"Proč si potřeboval další peníze?" "Protože jsem neměl dost, ale teď už mám," odpovídá syn.

  
"Tati, teď mám dohromady 200 korun. Mohu si koupit hodinu tvého času?"
"Přijď prosím zítra o hodinu dříve domů. Chtěl bych s tebou povečeřet."

Když se rozechvělý otec uklidnil, objal svého syna a poprosil ho o odpuštění. 


Někdy se stává i nám trenérům, že neumíme naslouchat. Kraťoučký příběh, který se nedávno stal během fotbalového tréninku. Všechny děti si teď hrají s barevnými gumičkami. Uplétají z nich hlavně různobarevné náramky. Právě začíná trénink. "Pane trenére, já jsem něco zapomněl v šatně!", hlásí se malý Tonda. "Už zase! Po kolikáté už!", rozkřičí se trenér. "Nikam, jdeme trénovat!" Po čase se trenér uklidní a nechá o pauze Tondu zaběhnout do šatny. Šťastný Tonda se vrací s krásným náramkem v klubových barvách, který upletl pro svého trenéra! Innocent
 
Přeložill Radek Votípka, www.fotbal-trenink.cz zdroj: http://rishikajain.com 
Komentáře
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz