Cvičení

Plány

1. volba věkové kategorie
| 2| 3| 4| 5


vybrat uložený plán


Zajímavosti

Jak se v Anglii činí studenti trenérského řemesla . . .

Pátek, 05 Září 2008 18:49

Na stránkách BBC nás zaujal článek zabývající se studiem UEFA Profi licence v Anglii. Hlavně jsme si všimli konstatování, že v České Republice je více trenérů s UEFA A a Profi licencí než v Anglii, a že ligové týmy nejlepší soutěže na světě vedou manažeři, kteří nemají tuto kvalifikaci. Volně jsme pro vás tento článek přeložili.
 

Předávali jsme ceny

Neděle, 13 Červenec 2008 08:24

Vážení uživatelé, rádi bychom se s Vámi podělili o další naši aktivitu. OFS Sokolov využil naši nabídku a tak jsem se stali pro ročník 07/08 jejich oficiálním partnerem mládežnických soutěží. Snažíme se tak vyjádřit podporu mladým a začínajícím fotbalistům.

 

Hry malých forem ve Skotsku

Úterý, 10 Červen 2008 13:15

Protože se nám zdá, že malé herní formy, jako základní nástroj rozvoje mladých fotbalistů, ještě všude u nás dostatečně nezdomácněly, připravili jsme výtah ze studie skotské univerzity v Dundee ( University of Abertay Dundee ). Ta provedla pod vedením Granta Smalla velmi vypovídající analýzu, kde porovnává herní formáty 4v4, 7v7, 11v11 a jejich vliv na vývoj budoucího fotbalisty. Studie je z roku 2006. K analýze byl použit program Prozone, který třeba používá i Arsene Wenger v FC Arsenal. Věříme, že tak pomůžeme přesvědčit trenéry, kteří se ještě touto cestou nedali nebo ujistíme ve správnosti tohoto přístupu ty, kteří jej již praktikují.

 

Trenérský seminář v rámci Mini mistrovství Evropy

Čtvrtek, 15 Květen 2008 21:33

3 – 4.května se ve Františkových Lázních konal 5. ročník MINI ME. O co jde ? Je to každoročně nejdůležitější událost Česko-německé fotbalové školy - jakési neoficiální mistrovství Evropy starších přípravek. Při tomto turnaji se na domovských hřištích fotbalové školy utkávají proslulé kluby z celé Evropy. Můžete zde vidět v akci fotbalové naděje týmů AC Spatra Praha, SK Slavie Praha, FC Bayern München, Olympique Marseille, FC Porto, FK Cervena Zvezda Beograd, Glasgow Rangers FC, FK Austria Magna Wien, PFC CSKA Moskva, Everton FC a další.

 

„Dá se poznat rozený fotbalový talent?“

Středa, 07 Květen 2008 18:46

Převzato z BBC.

 

Poznámka k etickému kodexu fair play ve fotbalu

Čtvrtek, 07 Únor 2008 21:35

Přinášíme Vám nezvykle pojaté zamyšlení nad fair play ve fotbale. Autorem je známá osobnost českého fotbalového vzdělávání PaedDr. Jaromír Votík, CSc. Celý materiál je doplněn video ukázkami z MS 2006 v Německu a z ME "U21" 2007 v Holandsku. I když to jsou vrcholné fotbalové akce, kam se většina z nás nedostane, jistě otázka fair play není jen filozofické téma pro fotbalové špičky. Bude proto zajímavé si přečíst tento příspěvek, zvláště v kontextu prohlášení, které UEFA nedávno vydala po semináři rozhodčích ve švýcarském Nyonu:"Týmy by neměly přestat hrát, dokud je k tomu sudí nevyzve. Jestli to některé mužstvo přesto udělá, nemůže očekávat, že mu soupeř míč vrátí."

 

Strana 9 z 9

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz