Fotbal-trénink

Průpravné hry podle Mourinha

Čtvrtek, 07 Květen 2009 06:25

Nemyslíme si, že bychom se museli pro nové poznatky, zkušenosti a nápady obracet jen do zahraničí. I u nás je dostatek schopných a inteligentních trenérů či jiných odborníků, od kterých se můžeme učit. Získat zkušenosti od českých špičkových trenérů je ale pro našince přece jen jednodušší než od zahraničních es. Proto jsme opět zabrousili v zahraničí a zpracovali cvičení, které praktikuje světová trenérská superstar José Mourinho v Interu Milán.

 

Takhle trénují útočnou fázi ve Španělsku

Čtvrtek, 09 Duben 2009 07:49

Před časem navštívil naši republiku špičkový expert na mládežnický fotbal pan Ginés Meléndez Sotos ze Španělska. Postřehy z jeho přednášky jsme již přinesli dříve a můžete je zhlédnout v sekci Rozhovory. Protože se vždy snažíme přiblížit praxi, nabízíme Vám ukázku cvičení, které praktikuje tento uznávaný odborník se svými svěřenci. Vycházíme při tom z materiálu Newsletter for coaches ( číslo 36, červen 2007 ), vydává UEFA.

 

Reakce na článek "Proč není zimní příprava fotbalistů na běžkách přínosná pro jejich rychlost a vytrvalost ?"

Čtvrtek, 02 Duben 2009 14:25

Záměr článku prof. Dobrého se podařil a vyvolal širokou diskuzi nad daným tématem i mezi špičkovými odborníky. Dáváme vám k dispozici reakce a komentáře PhDr. Maria Buzka, CSc.(FTVS UK), Prof. Ing. Václava Bunce, CSs.(FTVS UK), Jana Suchopárka (vedoucí trenér mládeže SK Kladno) a Technická komise ČMFS.
   

Proč není zimní příprava fotbalistů na běžkách přínosná pro jejich rychlost a vytrvalost ?

Pátek, 27 Březen 2009 08:01

Článek od prof. PhDr. Lubomíra Dobrého, CSc si prosím přečtěte každý a nebojte se na něj reagovat formou komentáře. Tento příspěvek, zabývající se „kondičním tréninkem“, je velmi podnětný a tak trochu staví na hlavu běžné postupy praktikované v tréninkovém procesu fotbalistů. Takže přečíst a hurá do diskuze !

 

 

Alexander Vencel: Brankár, Brankár 2

Čtvrtek, 05 Únor 2009 14:33

Publikacemi, které se věnují problematice brankářského tréninku, se to u nás zrovna nehemží. Ale jak se říká, kdo hledá, najde ! Hledali jsme za Vás a našli jsme u našich slovenských přátel. Alexander Vencel ml. je autorem knih Brankár a Brankár 2. Jsou velmi zdařilé. Jsme proto velmi rádi, že se nám s autorem podařilo navázat spolupráci. Brankáři, budete u nás v dobrých rukou !!!

   

Strana 9 z 11

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz