Fotbal-trénink

Dříve než zařadíme nové cvičení do naší databáze cvičení, objeví se každé cvičení v této rubrice. Během několika měsíců je pak převedeno do databáze cvičení.

Vykrývání prostoru - průpravná hra

Pátek, 23 Říjen 2009 07:46

Fotbal je o prostoru. Je to nekonečný souboj mezi branícím a útočícím týmem. Bránící tým se snaží prostor vykrýt a zahustit; útočící tým se snaží prostor získat a využít. Uvedená průpravná hra je jako stvořená pro zdokonalování uvedených činností. Navíc, jako u většiny průpravných her, lze současně pracovat na kondičních schopnostech. Pro jakou věkovou kategorii byste tuto hru použili můžete napsat do komentářů.

 

Už v úvodní části TJ lze pracovat na elementárních fotbalových dovednostech

Neděle, 04 Říjen 2009 20:51

Průměrně má hráč během utkání míč na noze asi 2 minuty. To není důvod, proč by tomu tak mělo být i při tréninku. Naopak ! Zvláště u nejmladších věkových kategoriích by měl být míč v akci v maximální možné míře.

 

Přenášení hry

Úterý, 22 Září 2009 07:11

Typickým problém nejen mládežnických týmů je nevyužívání celého prostoru hřiště při útočné fázi. Aby trenéři nemuseli tak často používat zvolání: „Přenes to!“, „Tam odsud to přišlo!“, „Na druhou!“, připravili jsme průpravnou hru, která by měla pomoci tento problém řešit. Určeno pro U13 a starší.

   

Obíhačka - víceúčelová průpravná hra

Úterý, 25 Srpen 2009 08:31

Víceúčelová průpravná hra, kterou můžete pokrýt široké spektrum tréninkového zaměření. Konstatování o šíři spektra jistě platí i pro věkové kategorie, pro které je možno hru použít.

 

Kondice i technika z Liverpoolu

Sobota, 25 Červenec 2009 17:04

Jednoduché cvičení z Liverpool FC Academy určené pro věkovou kategorii U11 a starší.

   

Strana 35 z 36

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz