Fotbal-trénink

Připravili jsme novou rubriku, kterou jsme nazvali Rychlé míče. Proč jsme zvolili takový název ? Chtěli jsme aby působil poutavě, trochu záhadně, a zárověň vyjadřoval obsah rubriky. Co je vlastně obsahem ? Krátké a rychlé praktické rady, které si může trenér či hráč rychle přečíst a okamžitě použít v praxi.

Rozhodování v blízkosti branky

Úspěšné řešení herních situací v blízkém okolí branky je životadárnou dovedností každého týmu, ať už brání či útočí. Bránící tým potřebuje gólu zabránit, útočící tým dovést akci do kýženého konce – gól. Pro obě strany je to velmi stresující situace, herní děj se odehrává v prostoru, ze kterého může padnout rozhodnutí a každé zaváhání se tvrdě trestá: bránící tým dostane gól, útočící jej nedá.

 

Žhavení motorů

Již v průpravné části bychom měli hráče tématicky připravovat na obsah hlavní části TJ. Když chceš pracovat na přihrávce, zapracuj tuto činnost již do úvodní části tréninku. Hráčům to pomůže naladit se na danou činnost, ty můžeš už v úvodu připomenout základy dané činnosti a v hlavní části pak navázat.

Takové cvičení zaměřené na přihrávku na krátkou vzdálenost si můžete s námi.

Situace
-    hráči rozděleni do tříčlenných skupin
-    1x míč do skupiny

Průběh
-    hráč ve středu vede míč ke krajnímu hráči
-    ve vzdálenosti 2-3m si několikrát vymění jedním dotekem míč(provádíme vnitřní stranou nohy-placírkou)
-    krajní hráč dává časovanou přihrávku do prostoru za středového hráče
-    středový hráč přebírá míč a vede jej k druhému krajnímu hráči, kde provádí stejnou činnost
-    po minutě je středový hráč střídán krajním hráčem
 

Cíl
-    přihrávka na krátkou vzdálenost

Poznámky
-variace: po několika přihrávkách krajní hráč přebírá míč a střední jde na jeho místo

 

Připravil Ing.Radek Votípka, www.fotbal-trenink.cz

 

 

Na jeden dotek

Úterý, 28 Prosinec 2010 16:17

Hra na jeden dotek je vrchol mistrovství. Více, než několik přihrávek na jeden dotek v řadě, zvládnou jen top týmy. Taková hra je velmi těžko bránitelná a lahodí i oku fanouška, který ji nikdy nezapomene pochválit svým potleskem.

   

Vytrvalost specificky

Čtvrtek, 16 Prosinec 2010 15:52

Moderní trendy nám často doporučují pracovat na kondičních schopnostech pomocí specifických cvičení, tedy pomocí cvičení, kde se vyskytují skutečné herní fotbalové činnosti.

 

Přihraj sem a běž tam

Sobota, 04 Prosinec 2010 12:21

Když vidím dvě dlouhé řady fotbalových elévů stojících proti sobě a přihrávajících si ve dvojicích, je mi smutno. Kluky to většinou dlouho nebaví(pokud vůbec alespoň chviličku) a za chvíli lítá míč všude možně.

   

Strana 2 z 5

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz