Diskuze není třeba ?

Josef DusilMrzí mě, že zejména mezi trenéry moc o diskuzi není zájem !?

 

 

 

 

 

Kdysi již zesnulý trenér - učitel v Klánovicích - se pohoupal na nohách a před zahájením kurzu trenérských "dvojek" prohlásil :”..ptejte se, debatujte, diskutujte. Až se vrátíte na trenérskou lavičku, už k tomu nebude moc příležitostí - stanete se soupeři, nepřátelé, soci . . . „ - totiž trenéři mezi sebou. V praxi se mi potvrdilo, že to tak je.

Na Vašich stránkách málo bez diskuze. V Unii fotbalových trenérů je nás cca 300 ( z několika set profiků a tisíců ostatních). Jsme snad zasaženi nemocí jakési nadřazenosti, nedůvěry k cizím názorům. Strachu před zesměšněním se ?. Nebo jsme před svými svěřenci tak často v kabině a na hřišti, že jsme zvyklí na to, že přemíra diskuze není zdravá, protože je málokdy produktivní a zdržuje od práce. A nakonec za všechno můžeme stejně jen my ?! Nebo jsme si zvykli, že našinci - národní teoretikové z "lidu", to stejně neberou a vědí VŠECHNO o fotbalu lépe.

Tak o čem diskutovat ?! Zdravím ještě jednou a jsem zvědav jestli je toto dobrý námět a také kde je pravda ? Nastává čas na zamyšlení po půli soutěží. Snad se hodí zapřemýšlet zda svůj postřeh, nápad, novinku nemohu přidat na stránky tohoto webu. Doufám, že jsem trefil na zajímavý hřebík.


P.S.: dostal jsem novou přezdívku od mladých hráčů v klubu. Tak jdu s dobou a měním svou značku PE33 na : "TREŇA".

Přeji všem kolegům i hráčům dobrý nádech před zimní přípravou.
Váš Treňa.
Komentáře
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz