6. Hry podobné fotbalu - Průpravná hra 5v2 ( přihrávka )

Obsah
6. Hry podobné fotbalu
Průpravná hra 5v2 ( přihrávka )
Hra o zeď
Hra hlavou
Fotbalový tenis
-všechny strany

Průpravná hra 5v2 ( přihrávka )

„Neexistuje ideální obecný způsob jak kopnout do míče. Vždy to závisí na situaci, ve které se hráč nachází. Jeho pozice, pozice spoluhráčů i protihráčů a spousta dalších faktorů má vliv na výběr správného řešení.“ Coaching Soccer

Variace této hry hrají důležitou roli v metodách pro rozvoj schopnosti budování hry, udržení míče či postupného útoku. Je možná hrát 5v2, 6v2 nebo 6v3. Cílem modrého týmu je dosáhnout 5-10 přihrávek, aniž by se fialový tým dotknul míče. Cílem fialového týmu je míč získat a vyvést ho z vymezeného prostoru. Tým, který získá první tři body, vyhrává. Úpravou počtu hráčů a velikosti hřiště můžeme ovlivňovat náročnost úkolu útočícího týmu ( samozřejmě i bránícího ).
Technika
Všichni přihrávají, zpracovávají, krátké vedení míče, krytí míče.
Myšlení
Zpomalí tým v držení míče hru, když je to potřeba ? Volí vhodné přihrávky ? Je vzdálenost a úhel podporujících spoluhráčů v pořádku ? Volí obránce správný moment pro pokus o odebrání míče soupeři ? Útočníci by se neměli shromáždit v jednom rohu. Děti mohou vnímat volný prostor, ale dělá jim problémy naběhnout si do něj ve správném úhlu, aby mohly dostat přihrávku.
Komunikace
Nechávají útočníci pracovat za ně míč ? Čtou hru když nemají míč, když nejsou cílem přihrávky. Využívají nějaké finty, léčky ? Spolupracují obránci ?

Tato hra není fotbalem, chybí branky, tedy směr. Musíme tedy zvolit jiné cíle. Je to však realistický obrázek, když chce tým udržet míč. Často se stává, že v zápase nejsou pár minut branky vůbec potřebné. Tato hra se zaměřuje na konkrétní fotbalový problém - držení míče a jeho řešení vyžaduje TMK. Oba týmy mají své cíle, mohou vyhrát či prohrát. Tato hra zahrnuje dostatek fotbalových elementů a je to hra podobná fotbalu.


Komentáře
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz