6. Hry podobné fotbalu - Hra o zeď

Obsah
6. Hry podobné fotbalu
Průpravná hra 5v2 ( přihrávka )
Hra o zeď
Hra hlavou
Fotbalový tenis
-všechny strany

Hra o zeď

„Můj úkol trenéra v Ajaxu bylo učit je profesionálnímu přístupu.“ Johan Cruyff


Žádná jednoduchá hra nemůže více rozvinout kopací techniku než hra o zeď. Je to hlavně zábavnost této hry, která ji činí tak úspěšnou. Zde vidíme dva hráče a malou branku z kuželů umístěnou před zeď. Každý hráč má tři životy. Modrý hráč kopne míč do branky tak, že se odrazí. Fialový hráč musí reagovat tak, že kopne míč zpět opět do branky dříve než se zastaví. Celé se to neustále opakuje dokud: někdo netrefí branku, někomu se zastaví míč, není schopen odehrát prvním dotekem, dotkne se odraženého míče po svém odehrání ( dvojdotek ). Pokud k něčemu takovému dojde, viník ztrácí jeden život. Hrajeme dokud někdo neztratí všechny tři životy.

Variace

  • na dva doteky
  • musí používat obě nohy nebo různé části nohy
  • velikost nebo váha míče
  • zvýšit počet hráčů na 3
  • dovolit zastavení míče

Technika
Všechny způsoby kopu.
Myšlení
Každý hráč si musí uvědomovat pozici soupeře. Jestliže je soupeř hodně vzadu, jemnou ranou ho můžeš připravit o život, protože nestihne míč v pohybu. Jestliže je soupeř příliš blízko, prudkou ránou ho můžeš dostat do potíží. Odhaduj úhel odrazu míče a zaujímej vhodnou pozici.
Komunikace
V této hře je tolik kontaktů s míče během krátkého časového okamžiku, že jsou hráči nuceni koncentrovat se a číst soupeřovi záměry.

Hra o zeď není fotbal. Obsahuje však elementy jako soutěž, ofenzivní či defenzivní činnosti, řešení fotbalových problémů s využitím TMK, mnoho opakování za měnících se podmínek ( úhel, vzdálenost, rychlost ).


Komentáře
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz