Hraj jako hvězdy: Arjen Robben

S blížícím se mistrovství světa se jistě každý z nás rád nechá inspirovat hvězdami, které se na této jedinečné události objeví. Inspiruje se jimi i Coerver® Coaching metoda, ze které vybíráme cvičení, která nás nejvíce zaujala.

 

 

 




Alf Galustian o dovednostech Arjena Robbena:"Nesmírně šikovný a nepolapitelný útočný hráč. Arjen Robben je rozhodně hráč, který vytvoří mnoho gólových šancí pro Holandsko a Bayern Mnichov."

 
 
 
 
 
V tomto článku se zaměříme na schopnost Robbena driblovat v rychlosti na obránce a klamavými pohyby je překonat, čímž si vytvoří kritický prostor ke střele, přihrávce nebo vedení míče.

V situacích 1 v 1, je schopnost překonat soupeře velmi důležitá. Musíte být nepředvídatelní a být schopni kombinovat klamavé pohyby tělem a nohama v rychlosti.

Hledejte dovednosti klamavých pohybů a fint Arjena Robbena v jeho zápasech.




Téma: 1 v 1 (Klamavé pohyby a finty)

Hráč: Arjen Robben Země: Holandsko

COERVER® Coaching Academy - třístupňový plán ke zlepšení této dovednosti


Bod 1
Klamavý pohyb je způsob, jak si vytvořit prostor ke střele, když váš soupeř je buď přímo před vámi nebo za vámi, nebo pokud jste zády k brance.

Bod 2
Oči nahoru, abyste mohli posoudit rychlost, kterou k vám přistupuje soupeř.

Bod 3
Jakmile uděláte klamavý pohyb a vytvoříte si prostor, vystřelte nebo zrychlete a dostaňte se za svého soupeře.

 

Průpravná hra 

Nutno podotknout, že než se pustíme do této jistě skvělé hry(z hlediska výuky i zábavy), je třeba na to svěřence připravit průpravnými a herními cvičeními zaměřenými na stejnou problematiku. Přístup "hození neplavce do vody" nemá v coerverovských metodách příliš místa.  

CÍL

  • zlepšit rozhodování při hře 1 v 1 (Kam a kdy)

ORGANIZACE

  • Hřiště 25x25 m se 4 malými brankami na každé straně.  
  • Čtyři 2m branky z kuželů jsou umístěny 2m před brankami. 
  • 2 týmy jsou diagonálně v protějších rozích. 
  • Trenér s míči v dalším rohu.

PROVEDENÍ

Týmy hrají:

  • 1v1 na  2 protilehlé branky
  • 2v2 na 2 protilehlé branky
  • 3v3 na všechny 4 branky
  • Všechny  hry mají podmínku, že útočník musí projít nebo přihrát  skrz branečku před brankou, aby mohl zakončit nebo aby po přihrávce zakončil spoluhráč

TIPY PRO TRENÉRY

  • Odeberte branky z kuželů, abyste hru ulehčili. 
  • Zaznamenávejte individuální i týmové výsledky 

TIPY PRO HRÁČE

  • Komunikace v týmu je zásadní. Pomoz vždy spoluhráči, hlavně když nemáš míč. 

 

 

 

Skvělým nápadem je postavení malých branek z met před vlastní branky. Alf Galustian to vysvětluje jako prvek, který přiměje hráče ke koncentraci před vlastním zakončením, přípravě vhodné palebné pozice. Samozřejmě to zvyšuje obtížnost. My jsme si všimli, že to též podporuje obounohost, rychlou práci s míčem, vnímání soupeře za sebou s následným vhodným krytím míče.

 

Připravil Radek Votípka se souhlasem www.coerver.cz: Coerver® Coaching je považován za světovou jedničku mezi výukovými metodami dovedností. Pro více informací o Coerver® Coaching jdi na www.coerver.cz.

Komentáře
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz